Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası Tarifi
Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası tarifi: Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 - 4 su bardağı un
İçi için:
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Kelepçeli Kalıpta Tepsi Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yağlanmış kelepçeli kalıba veya benzer ölçüdeki tepsiye ellerinizle bastırarak hamuru döşeyin.
- Üzerine ufalanmış beyaz peyniri serpin. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine yayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ve çörekotu serpin. 180 derecede kızarana 25-30 dakika kadar pişirin.
- Ardından kelepçeli kalıbı çıkarıp biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!