Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kelebek Pasta Tarifi

Kelebek Pasta

Kelebek Pasta Tarifi

Kelebek Pasta tarifi: Kelebek Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kelebek Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kelebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta için:

  • 1 paket pasta tabanı (sade)
  • 1 paket pasta tabanı (kakaolu)
  • 1 paket pastacı kreması (üst katını süslemek için)

İç kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Arası için:

  • 1 adet muz
  • 1 avuç çilek

Kelebek Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Un, süt, şeker, yumurta sarısı bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
  • Vanilyası eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Pasta tabanlarını ortadan ikiye bölelim ve ters şekilde sırt sırta yerleştirelim.
  • Üçgen şeklinde iki köşesinden de kelebeğe kanat şekli verilir. Kahve ile hafif ıslatılır. Her yeri kaplanacak şekilde krema eklenir.
  • İlk katın üstüne çilek dizilir. ikinci katta yine aynı işlemi uygulayıp bu sefer muz konulur.
  • Tüm katlar bittikten sonra hazır pasta kreması arkasında yazan tarife göre yapılıp pasta tamamen kaplanır.
  • İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kelebek Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Pastacı süsleri ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025