Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kelebek Kurabiye Tarifi

Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye Tarifi

Kelebek Kurabiye tarifi: Kelebek Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kelebek Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kelebek Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kelebek Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şekeri, unu, tuzu ve vanilyayı bir kaba alıp güzelce karıştırın.Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir yarısına kakaoyu ekledikten sonra güzelce tekrar yoğurun.
  • 2 hamuru da ayrı ayrı bir yağlı kağıt üstünde açın.
  • Ardından beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirin.
  • Rulo şekline getirin ve yağlı kağıt ile sıkıca sarıp buzlukta 15 dakika bekletin.
  • Buzluktan aldığınız hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yan yana koyun.
  • Bir parmak genişliğinde bıçakla kesin.
  • Rulonun bitiş yerleri birbirlerine değecek şekilde yanlardan bastırarak kelebek şekli verin
  • Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri hafifçe kızarana deki yaklaşık 20 dakika pişirin ve fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip servis edin.

Kelebek Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025