Kelebek Kurabiye Tarifi
Kelebek Kurabiye tarifi: Kelebek Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kelebek Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kelebek Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kelebek Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, toz şekeri, unu, tuzu ve vanilyayı bir kaba alıp güzelce karıştırın.Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir yarısına kakaoyu ekledikten sonra güzelce tekrar yoğurun.
- 2 hamuru da ayrı ayrı bir yağlı kağıt üstünde açın.
- Ardından beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirin.
- Rulo şekline getirin ve yağlı kağıt ile sıkıca sarıp buzlukta 15 dakika bekletin.
- Buzluktan aldığınız hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yan yana koyun.
- Bir parmak genişliğinde bıçakla kesin.
- Rulonun bitiş yerleri birbirlerine değecek şekilde yanlardan bastırarak kelebek şekli verin
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri hafifçe kızarana deki yaklaşık 20 dakika pişirin ve fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip servis edin.
Kelebek Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.