Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava

Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava tarifi: Kekli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kekli Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kekli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 16 yaprak baklavalık yufka
  • 150 gram tereyağı

Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu

Kekli Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açın.
  • Şeker eriyip, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika bu şekilde kaynatın. 15 dakikanın sonunda içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha bu şekilde kaynatıp, soğumaya bırakın.
  • Kek hamuru için gerekli olan yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpın. Ardından kek için gerekli olan diğer malzemeleri ekleyin ve kek hamurunu hazırlayın.
  • Tereyağını eritin.  Dikdörtgen ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın ve dibini güzelce yağlayın. 
  • Ardından baklavalık yufkadan bir yaprak alın ve kabın içine güzelce yerleştirin, gerekirse ikiye katlayın, zemini tamamen düzgünce kaplamasına özen gösterin.
  • Üstüne aynı şekilde bir adet daha baklavalık yufka serin ve üstünü bir fırça yardımıyla güzelce yağlayın.
  • Bu şekilde 2 adet yufka serip üstünü yağlayarak 8 adet yufkayı zemine döşeyin.
  • Üstüne hazırlamış olduğunuz kek hamurunu dökün ve bir spatula yardımıyla düzgünleştirin.
  • Üstüne tekrar aynı şekilde 2 adet de bir yağlayarak diğer yufkaları serin ve baklavanızı istediğiniz şekilde dilimleyin.
  • Kalan yağı üstüne gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Ara ara kontrol edin, pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
  • Fırından çıkan tatlı sıcakken, üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve tatlı şerbeti tamamen emip soğuduktan sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025