Kekli Baklava Tarifi
Kekli Baklava tarifi: Kekli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kekli Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Kekli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 16 yaprak baklavalık yufka
- 150 gram tereyağı
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
Kekli Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açın.
- Şeker eriyip, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika bu şekilde kaynatın. 15 dakikanın sonunda içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha bu şekilde kaynatıp, soğumaya bırakın.
- Kek hamuru için gerekli olan yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpın. Ardından kek için gerekli olan diğer malzemeleri ekleyin ve kek hamurunu hazırlayın.
- Tereyağını eritin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın ve dibini güzelce yağlayın.
- Ardından baklavalık yufkadan bir yaprak alın ve kabın içine güzelce yerleştirin, gerekirse ikiye katlayın, zemini tamamen düzgünce kaplamasına özen gösterin.
- Üstüne aynı şekilde bir adet daha baklavalık yufka serin ve üstünü bir fırça yardımıyla güzelce yağlayın.
- Bu şekilde 2 adet yufka serip üstünü yağlayarak 8 adet yufkayı zemine döşeyin.
- Üstüne hazırlamış olduğunuz kek hamurunu dökün ve bir spatula yardımıyla düzgünleştirin.
- Üstüne tekrar aynı şekilde 2 adet de bir yağlayarak diğer yufkaları serin ve baklavanızı istediğiniz şekilde dilimleyin.
- Kalan yağı üstüne gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Ara ara kontrol edin, pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Fırından çıkan tatlı sıcakken, üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve tatlı şerbeti tamamen emip soğuduktan sonra servis edin.