Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek Tarifi

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek Tarifi

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek tarifi: Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 5 su bardağı un
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harç İçin:

  • 1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabımıza maya, şeker ve suyu koyup karıştırıyoruz, azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Tuzumuzu da ekleyip, özlü bir hamur olana kadar yoğurup, elimize bir miktar sıvı yağ alıp hamuru toparlıyoruz.
  • Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 1 saat mayalamaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru elimizle açıyoruz, iç harcımızı da hamura yayarak içe doğru katlıyoruz.
  • Pişireceğimiz kabımızda 30 dakika daha üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurun üzerine istediğimiz şekilde kesikler atıp un serpiyoruz. Ekmeğimizi üstü kapalı 250 derecede 20 dakika pişiyoruz, sonra kapağı açıp 200 derecede 20 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Fırında pişirirken ekmeğin üzeri kesinlikle kapak görevi gören bir ürün ile kapatılmalıdır. Fırına bir ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su koymayı unutmayalım. Bardak ölçüsü 200 ml'dir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025