Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna Tarifi
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna tarifi: Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1/2 paket Kalem Makarna
- 1/2 çay bardağı krema
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tavuk için:
- 1 kilogram tavuk
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kutu krema (1/2 çay bardağını ayıralım makarna için)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle küp doğranmış filetolari sosluyoruz. Kekik, karabiber, pul biber, sirke, sarımsak ve tuz ile karıştırıp vaktiniz varsa en az bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Yoksa hemen pişirmeye başlayabilirsiniz.
- Teflon tavada yüksek ısıda tavuklar suyunu bırakmaması için birbirine değmeden pişiriyoruz. Birkaç seferde bütün tavukları alt üst çevirerek pişiriyoruz.
- Pişen tavukların hepsini tavaya alıp, bir kutu kremadan yarım çay bardağı eksik üzerine dökerek 5 dakika daha pişiriyoruz. Dinlenmeye alıyoruz.
- Yarım paket makarnayı tuz ve çok az yağ eklediğimiz suda haşlıyoruz. Suzdukten sonra iki yemek kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay bardağı krema ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz. Makarna da hazır. Afiyet olsun.