Kek Kalıbında Poğaça Tarifi
Kek Kalıbında Poğaça tarifi: Kek Kalıbında Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kek Kalıbında Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş veya ufalanmış)
- 1/2 yemek kaşığı pul biber
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Kek Kalıbında Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabında ılık süt ile instant mayayı iyice karıştırın, 5 dakika kadar aktif olması için bekleyin.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuzu ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- Unu ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Eğer yoğurmanıza rağmen unu az gelip cıvık bir kıvam olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Fakat çok katı bir hamur olmamalı.
- Yoğurulan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırın.
- Bu sırada iç harcınızı hazırlayın. Ufalanmış beyaz peynir, pul biber ve doğranmış maydanozu bir kapta karıştırın.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çok hafif açın ve peynirli harcı yerleştirip tüm uçları bir araya getirip top şekline getirin.
- Hamurları birleştirdiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde yağlanmış kek kalıbınıza yerleştirin ve kek kalıbında da yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın.
- Güzelce kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Son dokunuş için susam ve çörek otu karışımını da serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.