Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi
Kek Kalıbında Islak Kek tarifi: Kek Kalıbında Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kek Kalıbında Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sos için:
- 1 su bardağı süt (ayrılan kek harcıyla karıştırılacak)
Üzeri için:
Kek Kalıbında Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker, rengi değişene kadar mikserle çırpılır. Sıvı yağ, süt, vanilya ve kakao eklenip tekrar çırpılır ve bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
- Kalan kek harcına kabartma tozu ve un katılıp karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
- Fırına verilip 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir. Bu arada ayırdığımız karışım sütle karıştırılır. Keki fırından aldıktan 5 dakika sonra sos, kek kalıbındaki keke dökülür.
- Sosu çeker çekmez servis tabağına ters çevrilip çıkarılır. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla üzeri süslenir. Afiyet olsun.