Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi

Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi

Kek Kalıbında Islak Kek tarifi: Kek Kalıbında Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kek Kalıbında Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sos için:

  • 1 su bardağı süt (ayrılan kek harcıyla karıştırılacak)

Üzeri için:

  • 60 gram bitter çikolata

Kek Kalıbında Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker, rengi değişene kadar mikserle çırpılır. Sıvı yağ, süt, vanilya ve kakao eklenip tekrar çırpılır ve bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
  • Kalan kek harcına kabartma tozu ve un katılıp karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
  • Fırına verilip 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir. Bu arada ayırdığımız karışım sütle karıştırılır. Keki fırından aldıktan 5 dakika sonra sos, kek kalıbındaki keke dökülür.
  • Sosu çeker çekmez servis tabağına ters çevrilip çıkarılır. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla üzeri süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025