Kek Kalıbında Çörek Tarifi
Kek Kalıbında Çörek tarifi: Kek Kalıbında Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kek Kalıbında Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 240 ml. ılık süt
- 1 adet yumurta
- 60 gram eritilmiş tereyağı
- 60 ml. sıvı yağ
- 100 gram toz şeker (1/2 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 490 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
İç Harcı İçin:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 100 gram toz şeker
- 100 gram esmer şeker
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Kek Kalıbında Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabında şeker, tuz, süt, tereyağı, sıvı yağı, çırpılmış yumurta ve instant mayayı koyup iyice karıştırın.
- Karıştırdığınız karışımın içerisine yavaşça unu ilave ederek yaklaşık 10 dakika yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduğunuz hamuru, yağlanmış bir kabın içerisine alın ve üzerine streç film örterek yaklaşık 1- 1,5 saat mayalamaya bırakın.
- Bir kapta iç harcı için toz şeker, esmer şeker, tarçın ve ceviz içini karıştırın.
- Mayalanan hamuru 1 parmak kalınlığında kare olacak şekilde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağını her yerine gelecek şekilde yağlayın.
- Bir kapta iç harcı için hazırladığınız malzemeleri hamurun her yerine eşit dağılacak şekilde serpin.
- Hamuru sıkı olacak şekilde rulo haline getirin.
- Rulo haline gelen hamuru 3-4 parmak genişliğinde eşit parçalara bölün ve evde bulunan kek kalıbınıza yan yana dizin.
- Kek kalıbına yerleştirdiğiniz hamurun üzerini tekrar streç film ile örtüp, 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra dilerseniz pudra şekeri serperek veya süt reçeli dökerek servis edebilirsiniz.