Kefirli Isırgan Otu Ekmeği Tarifi
Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifi: Kefirli Isırgan Otu Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kefirli Isırgan Otu Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kefirli Isırgan Otu Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.250 gram un
- 600 mililitre kefir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kase ısırgan otu
Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki kefiri, şekeri ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından 500 gram un ekliyoruz. Üzerine kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yavaş yoğurmaya başlıyoruz.
- Şimdi tuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Bu ölçülerdeki bir ekmek için 1.250 gram un eklemeniz yeterli olacaktır.
- Hamurumuz istediğimiz gibi olduktan sonra kurumuş ısırgan otumuzu da ekleyip biraz daha yoğuruyoruz ki birbirlerine karışsınlar. Pişireceğimiz kalıbımıza alıp 1,5 saat mayalanması için dinlendiriyoruz.
- Ben bu ekmeğim için döküm bir kap tercih ettim ve içine yağlı kağıt serdikten sonra ekmeğimi kalıbıma koydum.
- 1,5 saatin sonunda fırına koyup 200 dereceye getiriyoruz. Yavaş yavaş yaklaşık 1 saate enfes ekmeğimiz pişmiş olacaktır.
Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Emeğimizin piştiğini anlayabilmek için altına vurup tok tok bir ses duymamız yeterli olacaktır.