Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kefirli Isırgan Otu Ekmeği Tarifi

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği Tarifi

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifi: Kefirli Isırgan Otu Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kefirli Isırgan Otu Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1.250 gram un
  • 600 mililitre kefir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kase ısırgan otu

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki kefiri, şekeri ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından 500 gram un ekliyoruz. Üzerine kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yavaş yoğurmaya başlıyoruz.
  • Şimdi tuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Bu ölçülerdeki bir ekmek için 1.250 gram un eklemeniz yeterli olacaktır.
  • Hamurumuz istediğimiz gibi olduktan sonra kurumuş ısırgan otumuzu da ekleyip biraz daha yoğuruyoruz ki birbirlerine karışsınlar. Pişireceğimiz kalıbımıza alıp 1,5 saat mayalanması için dinlendiriyoruz.
  • Ben bu ekmeğim için döküm bir kap tercih ettim ve içine yağlı kağıt serdikten sonra ekmeğimi kalıbıma koydum.
  • 1,5 saatin sonunda fırına koyup 200 dereceye getiriyoruz. Yavaş yavaş yaklaşık 1 saate enfes ekmeğimiz pişmiş olacaktır.

Kefirli Isırgan Otu Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Emeğimizin piştiğini anlayabilmek için altına vurup tok tok bir ses duymamız yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025