Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kedidilli Tiramisu Tarifi

Kedidilli Tiramisu

Kedidilli Tiramisu Tarifi

Kedidilli Tiramisu tarifi: Kedidilli Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli Tiramisu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kedidilli Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram labne
  • 200 gram krema

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 1,5 yemek kaşığı kahve
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı kakao

Kedidilli Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye aktarıp güzelce karıştırın ve ocağın üzerine alıp pişirin. Pişirirken karıştırın ve muhallebi kıvamı almasını sağlayın.
  • Kıvam alan muhallebinin içerisine kremayı ilave edip güzelce çırpın.
  • Ardından labneyi de ilave ederek güzelce çırpın ve kremanızı üzerini streç filmleyerek soğumaya bırakın. Ne kadar dinlenirse lezzeti o kadar güzel olacaktır. Dilerseniz buzdolabında da soğumaya bırakabilirsiniz.
  • Krema soğurken küçük boy kare borcamın içerisine kedi dili bisküvileri kahveyle ıslatarak dizin.
  • Üzerine kremanın yarısını ilave edin. Bir kat daha kahveyle ıslatılmış kedi dili dizin. Üzerine son kalan kremayı ilave ederek üzerini düzleyin.
  • Üzerine kakao serpin ve buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetlenir. Soğuyup dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

Kedidilli Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?

Suyla karıştırılıp içime hazır hale gelen kahveleri kullanabilirsiniz. Filtre kahve ya da dilediğiniz başka bir kahveyi de bisküvileri ıslatmak için kullanabilirsiniz. Tüm yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya ve ocağın altını orta ateşte tutmaya özen gösterin. Kremanızı mutlaka öncesinde çırparak harca ilave edin. Labne peyniriniz çok sulanmışsa sularını süzdürüp kremaya ekleyin. Tiramisunuzu bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz daha yumuşak, daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025