Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kedidilli Süslü Pasta Tarifi

Kedidilli Süslü Pasta

Kedidilli Süslü Pasta Tarifi

Kedidilli Süslü Pasta tarifi: Kedidilli Süslü Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli Süslü Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kedidilli Süslü Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta için:

  • 2 paket kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı süt (kedidillerini ıslatmak için)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 160 gram labne peyniri

Kedidilli Süslü Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Tenceremize 1 litre sütümüzü dökelim . İçerisine yumurta sarısını, toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ekleyip karıştıralım. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim .
  • Kaynayan muhallebimizin içine tereyağını ekleyip eritelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Kenara aldığımız muhallebimiz (kremamız) ılıyınca içine labnemizi döküp mikser yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde çırpalım. Kremamızı kenara alıp dinlendirelim.
  • Kelepçeli kalıbımızı alt tabanını çıkartıp kelepçesini sunum yapacağımız tabağın içine yerleştirelim .
  • 2 bardak sütümüzü bir tabağa alalım. Ardından kedidillerimizin uçlarını kelepçemizin boyutuna göre kesip düzleştirelim.
  • Şekersiz kısımlarını süte batırıp hemen çıkartalım. Şekerli kısımları dışa bakacak şekilde düz kesilmiş uçları altta kalacak şekilde kalıba dizip kalıbın kenarını kaplayalım.
  • Pastamızın tabanı için kalan kedidillerinin iki tarafını süte batırıp çıkartalım ve tabana dizelim . Kremamızın yarısını tabanın üzerine dökelim .
  • İkinci sırayıda aynı şekilde ıslatıp kremanın üzerine dizelim .(Pastanın etrafını çevreleyen kedidillerinden kestiğimiz parçaları ikinci katta sütle ıslatıp değerlendirelim ziyan olmasın.
  • Kremanın geri kalanını da döküp üzerini düzeltiyoruz . Ve Hindistan cevizini pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiyoruz.
  • Pastamızı 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. Akşamdan yaparsanız sabaha çıkarabilirsiniz.
  • Buzdolabında bekleyen pastamızı servise hazırlamak işin kelepçeli kalıbı açıp dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz . Ardından istediğiniz renkte kurdela ile bağlıyoruz . Pastamızın dağılmaması için önemli.
  • Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.☺️

Kedidilli Süslü Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kenarlarını kapladığınız kedidillerinin sadece şekersiz kısmı ıslatılmalı ve sütte bekletilmemelidir . Yoksa pastamızın dağılmasına neden olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025