Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kedidilli Profiterol Tarifi

Kedidilli Profiterol

Kedidilli Profiterol Tarifi

Kedidilli Profiterol tarifi: Kedidilli Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kedidilli Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 adet kedidili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şantiye eklemek için)
  • 1 paket toz çikolata sosu (Üzeri için)
  • 2,5 su bardağı süt (Sosu hazırlamak için)

Kedidilli Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyup, çırpma teli ile karıştırın.
  • Ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra koyulaşan kremayı ocaktan alıp, 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Kremanın üzerini streç film ile kremaya temas edecek şekilde kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Çırpma kabında 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü köpürtüp, buzdolabına koyun.
  • Toz çikolata sosunu da 2,5 su bardağı süt ile tencerede pişirin.
  • Ilıyan krema ile krem şantiyi birleştirip, çırpın.
  • Kedidili bisküvilerini 3'er parçaya bölerek kremaya ekleyip,karıştırın.
  • İster büyük boy kare bir borcama yada tek kişilik kuplara paylaştırın.
  • Kedidilli kremanın üzerine soğuyan çikolata sosunu dökün.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Kedidilli Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Tarifinizi hazırladıktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat mutlaka bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025