Kedidilli Profiterol Tarifi
Kedidilli Profiterol tarifi: Kedidilli Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kase
Kedidilli Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet kedidili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (Krem şantiye eklemek için)
- 1 paket toz çikolata sosu (Üzeri için)
- 2,5 su bardağı süt (Sosu hazırlamak için)
Kedidilli Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyup, çırpma teli ile karıştırın.
- Ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
- Kaynadıktan sonra koyulaşan kremayı ocaktan alıp, 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın.
- Kremanın üzerini streç film ile kremaya temas edecek şekilde kapatıp, soğumaya bırakın.
- Çırpma kabında 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü köpürtüp, buzdolabına koyun.
- Toz çikolata sosunu da 2,5 su bardağı süt ile tencerede pişirin.
- Ilıyan krema ile krem şantiyi birleştirip, çırpın.
- Kedidili bisküvilerini 3'er parçaya bölerek kremaya ekleyip,karıştırın.
- İster büyük boy kare bir borcama yada tek kişilik kuplara paylaştırın.
- Kedidilli kremanın üzerine soğuyan çikolata sosunu dökün.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kedidilli Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Tarifinizi hazırladıktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat mutlaka bekletin.