Kedidilli Pasta Tarifi
Kedidilli Pasta tarifi: Kedidilli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kedidilli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Katları için:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 500 mililitre süt
- 2/3 çay bardağı toz şeker (65 gr)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (40 gr)
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 2/3 çay bardağı toz şeker (65 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakalın kabuğu
Sosu için:
- 1 paket meyveli sos
- 1 su bardağı su
Kedidilli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekerin biri tencereye alınıp hafif kaynaması sağlanır. Onlar kaynarken ayrı bir kapta diğer şeker, yumurtalar, rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve nişasta karıştırılır.
- Süt kaynayınca sütün yarısı yumurtalı karışıma yavaş yavaş dökülür, bu sırada da yumurtalı karışım karıştırılmaya devam edilir.
- Karışım hazır olunca ocakta olan sütün yarısına tekrardan dökülür ve sürekli karıştırarak kremanın kıvam alıp kaynaması sağlanır. Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ve vanilin katılıp ocaktan alınır.
- Orta boy cam tepsiye dökülür, üzeri streç film ile kapatılıp hemen buzdolabına atılır. (streç film kremaya değecek şekilde olacak)
- Krema en az 2 saat dinlendirilir. Kedidilleri süte batırılıp çıkarılır ve tepsiye dizilir. Üzerine kremanın yarısı dökülüp yayılır. Üzerine tekrar kedidili dizilir. Kalan krema yayılır.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Meyveli sos paket üzerinde yazan şekilde yapılıp 1 saat dinlendirilir.
- Sos tatlının üzerine dökülerek en az 6-7 saat, vakit varsa da bir gece bekletilerek servis edilir. Afiyet olsun.