Kedidilli İstiridye Pasta Tarifi
Kedidilli İstiridye Pasta tarifi: Kedidilli İstiridye Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidilli İstiridye Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kedidilli İstiridye Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çikolatalı krema için:
- 200 gram eritilmiş bitter çikolata
- 300 gram fındık kreması
- 3 paket sıvı krema
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Kedidilli İstiridye Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayırıp şekeri iki kaba paylaştırın. Yumurta beyazı ve şekeri kabarıp ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını yine şekerle en az 5 dakika çırpın.
- Daha sonra sıcak suyu ekleyip tekrar çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin. Köpürmüş yumurta beyazından azar azar ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
- Kalıbın tabanına yağlı kağıt koyun ve kek karışımını dökün.n180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Kek soğuduktan sonra keki üçe bölün. Her katı sütle biraz ıslatın. Arasına hazırladığınız kremayı sürün. Muz dilimleri veya Antep fıstığı ile süsleyin.
- En son pastanızın etrafına kremalı kedidillerini sıralayıp, kurdele ile bağlayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Kedidilli İstiridye Pasta tarifinin püf noktası nedir?
1 gece buzdolabında bekletin. Mutlaka kurdele ile bağlayın. Servis ederken kurdeleyi çıkarabilirsiniz.