Kedidili Tatlısı Tarifi
Kedidili Tatlısı tarifi: Kedidili Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Kedidili Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Üstü için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket hazır çikolata sosu
Kedidili Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir tabağa 2 su bardağı sütü alın ve bir borcama, kedi dillerini bu süte arkalı önlü batırdıktan sonra yan yana dizin. Dizerken şekerli kısımları üstte kalacak.
- Muhallebisi için gereken malzemeleri, tereyağı ve vanilya hariç bir tencereye alın ve güzelce çırpın. Ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar kaynayıp, koyulaşana dek pişirin.
- Pişirdikten sonra muhallebiyi bisküvilerin üstüne gezdirin ve üstünü spatula ile düzeltin.
- Bir sos tenceresinde paketin üstünde yazıldığı şekilde çikolata sosunu hazırlayın.
- Ilıklaşmış olan muhallebinin üstüne, hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
- Buzdolabında dinlenmiş olan tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!