Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kedidili Tatlısı Tarifi

Kedidili Tatlısı

Kedidili Tatlısı Tarifi

Kedidili Tatlısı tarifi: Kedidili Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kedidili Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üstü için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Kedidili Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir tabağa 2 su bardağı sütü alın ve bir borcama, kedi dillerini bu süte arkalı önlü batırdıktan sonra yan yana dizin. Dizerken şekerli kısımları üstte kalacak.
  • Muhallebisi için gereken malzemeleri, tereyağı ve vanilya hariç bir tencereye alın ve güzelce çırpın.  Ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar kaynayıp, koyulaşana dek pişirin.
  • Pişirdikten sonra muhallebiyi bisküvilerin üstüne gezdirin ve üstünü spatula ile düzeltin.
  • Bir sos tenceresinde paketin üstünde yazıldığı şekilde çikolata sosunu hazırlayın.
  • Ilıklaşmış olan muhallebinin üstüne, hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
  • Buzdolabında dinlenmiş olan tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025