Kedidili Pastası Tarifi
Kedidili Pastası tarifi: Kedidili Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 tabaklık
Kedidili Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 kase çilek (dilediğiniz meyveler)
Kedidili Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebi için: 1 litre süt, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 8 yemek kaşığı toz şekeri tenceremizde göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocağı kapatıp 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Kullanacağımız kabı soğuk su ile çalkalıyoruz ve iyice süzüyoruz ki pastamız kalıbımızdan kolay çıksın.
- Kedidili bisküvilerimizi kabımızın ölçüsüne göre kesiyoruz. Kesmiş olduğumuz kedidili bisküvilerimizi bir su bardağı süt ve bir yemek kaşığı şeker ile yaptığımız karışımla ıslatıyoruz.
- Islattığımız kedidili bisküvilerimizi kabımızın kenarlarına sıralıyoruz. Ortasına muhallebimizin yarısını yavaşça yayıyoruz.
- Rondodan geçirmiş olduğumuz kakaolu bisküvimizin bir kısmını muhallebinin üstüne yayıyoruz. Üzerine biz çilek tercih ettik ancak siz arzu ettiğiniz meyveyi serpiştirebilirsiniz.
- Meyveden sonra kestiğimiz kedidili bisküvisinden kalan küçük parçaların bir kısmını da ekliyoruz.
- Kalan muhallebimizin tamamını kabımıza döküp düzleştirip kedidilleri ile taban oluşturuyoruz. Tercihen bir gece olmakla birlikte en az 6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Buzdolabında beklemiş olan pastamızı servis kabına alıyoruz.
- Üzerine kakaolu bisküvi serpip meyveler ile süslüyoruz. Meyveler ve bisküvi tercihi tamamen arzuya kalmış. İstediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kedidili Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağımız kabı soğuk su ile çalkalıyoruz ve iyice süzüyoruz ki pastamız kalıbımızdan kolay çıksın.