Kedidili Bisküvisi (Savoyer) Tarifi
Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifi: Kedidili Bisküvisi (Savoyer) için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Bisküvisi (Savoyer) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
70 adet
Kedidili Bisküvisi (Savoyer) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram yumurta akı
- 80 gram buğday nişastası
- 70 gram yumurt sarısı
- 150 gram şeker
- 140 gram un
Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta sarılarını 80 gram şeker ile köpürene ve beyazlaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın.
- Yumurta aklarını 70 gram şeker ile beyazlaşana kadar çırpın.
- Nişastayı ekleyin ve katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
- Elenmiş unu ve yumurta sarılarını ekleyin. Spatula ile yumurta akını söndürmeden karıştırın.
- sıkma torbasına doldur ve torbanin ucunu 1 cm genişliğinde kes. yada 1 cm capında yuvarlak uç tak
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine ince bir kat un eleyin.
- Aralıklarla 2 cm ×7 cm ebatlarında şeritler sıkın.
- Bende her tepsi 21 adet aldı.
- Fırın en az 5 dakika önce 200 dereceye ayarlanmış olmalı.
- Tepside bekletmeden fırına verin.
- İlk 5 dakika fırın kapağı kapalı pişecek. Sonraki 5 dakika fırın kapağının arasına tahta kaşık sıkıştırılıp pişecek. Bu sayede içerideki nemli hava dışarı çıkacak ve bisküviler gevrek gevrek olacak.
- Fırının kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve sonra tezgaha çıkarın.
- Soğuyunca tepsiden çıkarın.
- Hemen kullanmayacaksanız ağzı kapalı bir kavanozda 4 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalar ayrı ayrı çok iyi çırpılmalı yoksa piştikten sonra söner ya da istediğiniz kadar kabarmaz.