Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kedidili Bisküvisi (Savoyer) Tarifi

Kedidili Bisküvisi (Savoyer)

Kedidili Bisküvisi (Savoyer) Tarifi

Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifi: Kedidili Bisküvisi (Savoyer) için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Bisküvisi (Savoyer) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kedidili Bisküvisi (Savoyer) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram yumurta akı
  • 80 gram buğday nişastası
  • 70 gram yumurt sarısı
  • 150 gram şeker
  • 140 gram un

Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarılarını 80 gram şeker ile köpürene ve beyazlaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın.
  • Yumurta aklarını 70 gram şeker ile beyazlaşana kadar çırpın.
  • Nişastayı ekleyin ve katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Elenmiş unu ve yumurta sarılarını ekleyin. Spatula ile yumurta akını söndürmeden karıştırın.
  • sıkma torbasına doldur ve torbanin ucunu 1 cm genişliğinde kes. yada 1 cm capında yuvarlak uç tak
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine ince bir kat un eleyin.
  • Aralıklarla 2 cm ×7 cm ebatlarında şeritler sıkın.
  • Bende her tepsi 21 adet aldı.
  • Fırın en az 5 dakika önce 200 dereceye ayarlanmış olmalı.
  • Tepside bekletmeden fırına verin.
  • İlk 5 dakika fırın kapağı kapalı pişecek. Sonraki 5 dakika fırın kapağının arasına tahta kaşık sıkıştırılıp pişecek. Bu sayede içerideki nemli hava dışarı çıkacak ve bisküviler gevrek gevrek olacak.
  • Fırının kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve sonra tezgaha çıkarın.
  • Soğuyunca tepsiden çıkarın.
  • Hemen kullanmayacaksanız ağzı kapalı bir kavanozda 4 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Kedidili Bisküvisi (Savoyer) tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtalar ayrı ayrı çok iyi çırpılmalı yoksa piştikten sonra söner ya da istediğiniz kadar kabarmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025