Kedidili Bisküvi Tarifi
Kedidili Bisküvi tarifi: Kedidili Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Kedidili Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Kedidili Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 adet yumurta beyazı
- 120 gram un
- 100 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kedidili Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle un ve vanilyayı üç kez eleyin. Hava almalarını sağlayın.
- Ayırdığınız yumurta beyazlarının içine tuz ve limon suyunu atın. Mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Kıvam almaya başladığında 50 gr kadar şekeri azar azar ilave etmeye başlayın ve sert bir kıvam alıp, iki katına çıkana kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından yumurtanın sarısının içine 50 gr şeker ilave edin ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Elediğiniz unlu karışımı, yumurtanın sarısının içine bir spatula yardımı ile 3 seferde ekleyin.
- Homojen bir görünüm aldığında çıptığınız yumurta beyazlarını 3 seferde, alttan üste katlayarak ilave edin.
- Sıkma torbası yardımı ile fırın tepsinizin üzerine, dilediğiniz boyut ve şekillerde sıkın. Daha sonra üzerlerine öncelikle pudra şekeri, daha sonra toz şeker serpin.
- 175 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Kedidili Bisküvi tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Sarı ve beyazlarını ayırırken birbirlerine karışmalarına izin vermeyin.