Kedi Dilli Bardak Tatlısı Tarifi
Kedi Dilli Bardak Tatlısı tarifi: Kedi Dilli Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kedi Dilli Bardak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 bardak
Kedi Dilli Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
İçi için:
- 12 adet kedi dili bisküvi (yarım paket)
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 su bardağı çikolata sosu (veya damla çikolata)
Kedi Dilli Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alıp pişirin.
- Kıvamı koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Bardakların dibine bir kepçe muhallebi koyun. Bisküvileri kırıp ıslatın ve muhallebilerin üzerine koyun ve birer kepçe daha muhallebi ekleyin.
- Bu işlemi bardak dolana kadar devam ettirin.
- Son olarak isteğe göre süsleyip dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.