Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek Tarifi
Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek tarifi: Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 silme yemek kaşığı kakao
- 1 silme tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 büyük çay bardağı keçiboynuzu unu
- 2 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı fındık
- 1 paket vanilya
- 1 adet elma
- 1 çay kaşığı karbonat
Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları köpürene kadar güzelce çırpıyoruz. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao tozu, Hindistan cevizi ve 1 elma rendesini ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Un en son, diğer malzemeleri ekleyerek çırpıyoruz. Karbonatın üzerine limon sıkıp, kabartma tozu görevini üstlenmesi için karışıma ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Keçiboynuzu Unlu Fındıklı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Karbonatın üzerine limon sıkıp karışıma eklediğinizde kabartma tozu görevini görür.