Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi Tarifi

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi Tarifi

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi tarifi: Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 4 yemek kaşığı yulaf unu
  • 3 yemek kaşığı irmik (bebekler için)
  • 1 çay kaşığı karbonat

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?

  • Muz çatalla püre haline gelene kadar ezilir.
  • Muz, tereyağı ve yumurta ile özdeşleşene kadar yoğrulur.
  • Keçiboynuzu unu ve irmik eklenir, yulaf unu kontrollü olarak eklenir.
  • Yoğurulur, açılır, şekillendirilir ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Keçiboynuzlu Bebek Bisküvisi tarifinin püf noktası nedir?

Bebek irmiği daha küçük ve yumuşak dokulu olduğu için çiğ kullanımda daha rahat sindiriliyor. Un istediğiniz çeşit olabilir, her una göre miktar değişeceğinden kontrollü eklemekte fayda var.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025