Keçi Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi
Keçi Peynirli ve Otlu Omlet tarifi: Keçi Peynirli ve Otlu Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli ve Otlu Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Keçi Peynirli ve Otlu Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta (çırpılmış)
- 2-3 dal yeşil soğanın yeşil kısmı (kabaca doğranmış)
- 1 yemek kaşığı taze maydanoz (kabaca doğranmış)
- 1 yemek kaşığı dereotu (kabaca doğranmış)
- 2 yemek kaşığı keçi peyniri
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Keçi Peynirli ve Otlu Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Otlarımızı doğrayıp kenara bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpıp otlarımızı biraz tuz ve karabiberle içine ekleyelim.
- İyice karıştırdıktan sonra kızdırdığımız tavaya sızma 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağımızı ekleyip tavada bir döndürdükten sonra yumurtalı karışımımızı üzerine döküp pişirmeye başlayalım.
- 30 saniye kadar sonra ufak parçalar halindeki keçi peynirimizi omletin üzerine serpiştirelim.
- Spatulayla ucundan kaldırdığımız omletin altı pişmeye başladığında, omletimizi ikiye katlayalım. Bırakalım keçi peyniri eriyip otlarımızla bütünleşsin.
- Bir 10-15 saniye de o şekilde piştikten sonra katlı haliyle servise hazırdır. Yanında biraz salata lezzeti katlar.
Keçi Peynirli ve Otlu Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz bu tarife kırmızı soğan ve kabak da ekleyebilirsiniz. Ancak ince ince dilimlenmiş bu ikisini önceden yağda biraz çevirerek, yumurtalı ot karışımını sonradan eklemelisiniz. Erişimi olanlar taze tarhun ve ısırgan da kullanabilir, fakat bunları diğer otlarla beraber kullanmalısınız. Yumuşak keçi peyniri olarak büş ya da diğer yumuşak keçi çiftlik peynirlerini tercih edin.
Keçi Peynirli ve Otlu Omlet tarifi için servis önerisi
Yanında hakiki balzamik sirkeli, çeri domatesli bir ot salatası iyi gidecektir.