Keçi Peynirli Pancar Salatası Tarifi
Keçi Peynirli Pancar Salatası tarifi: Keçi Peynirli Pancar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli Pancar Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Keçi Peynirli Pancar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Salata için:
- 3 adet küçük boy pancar
- 2 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket maskolin yeşilliği
- 4-5 dilim keçi peyniri (yumuşak kıvamlı)
- 4-5 adet ceviz içi
Sosu için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı cherry sirkesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Keçi Peynirli Pancar Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Pancarları kabuklarını soymadan temizleyin.
- Üzerlerine zeytinyağı, sarımsak, taze kekik ve tuz serpiştirip folyoya veya fırın poşetine alın.
- 180 derecede yumuşayana dek pişirin.
- Pişen pancarların kabuklarını soyun ve dilimleyin.
- Sosu için olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve bu sostan bir miktar pancarların üzerine gezdirip bekletin.
- Keçi peynirlerini dilimleyip dilerseniz pürmüz ile üzerilerini kızartın.
- Maskolin salatayı servis kasesine alın. Üzerine pancar dilimleri, keçi peyniri dilimleri ve ceviz serpiştirip soslayın. Sonrasında servis edin. Afiyet olsun!