Keçi Peynirli Pancar Tarifi
Keçi Peynirli Pancar tarifi: Keçi Peynirli Pancar için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli Pancar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Keçi Peynirli Pancar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy pancar
- 3 yemek kaşığı keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı labne
- 1/2 bağ semiz otu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/3 adet limon suyu
- 1/2 adet domates
- 50 gram fındık
- 1 çay kaşığı tuz
Keçi Peynirli Pancar tarifi nasıl yapılır?
- Pancarlar yıkanıp yağlı kağıt üzerine koyulur. Biraz zeytinyağı ve tuz ile sarılır.
- Alüminyum folyoya da sarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.
- Kreması için keçi peyiri ve labne karıştırılır.
- Yanındaki salata için semizotu yıkanıp ayıklanır.
- Zeytinyağ, limon, tuz, küp doğranmış domates ve kavrulmuş fındık ile karıştırılır.
- Fırından çıkan pancarlar soğutulup dilimlenir.
- Dilimlerin arasına peynirli kremadan sürülüp, salata ile servis edilir. Afiyet olsun.
Keçi Peynirli Pancar tarifinin püf noktası nedir?
Peynirlerin erimemesi için mutlaka pancarları iyice soğutup dilimleyin.