Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçi Peynirli Milföy Tarifi

Keçi Peynirli Milföy

Keçi Peynirli Milföy Tarifi

Keçi Peynirli Milföy tarifi: Keçi Peynirli Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli Milföy nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçi Peynirli Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 200 gram Olgunlaştırılmış Keçi Peyniri
  • 3-4 adet kiraz domates
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 adet yumurta sarısı

Keçi Peynirli Milföy tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
  • Kare şeklinde kesmiş olduğunuz milföylerinizi 9-10 cm çapındaki yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla kesin. Eğer kurabiye kalıbınız yoksa bir bıçak yardımıyla kesebilirsiniz.
  • Ardından daha küçük boy yuvarlak bir kalıpla veya bir bardağın tersiyle hafifçe bastırın. Fakat kesmeyin.
  • İç kısımda kalan yuvarlağı bir çatal yardımıyla delin.
  • Yine bu yuvarlağın içinde kalacak şekilde Sütaş Olgunlaşmış Keçi Peyniri'ni ufalayarak veya minik küpler halinde içerisine yerleştirin.
  • 4'e böldüğünüz kiraz domatesleri ve taze kekiği milföylerin üzerine eşit şekilde yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize milföyleri dikkatlice yerleştirin.
  • Milföyün kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tercihen üst raflarda fansız ayarda 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Keçi Peynirli Milföy tarifinin püf noktası nedir?

Milföyleri buzluktan çıkardıktan sonra istediğiniz şekli verebilmek için 5-10 dakika kadar dinlendirmeniz gerekebilir. Dilerseniz kare halinde veya dikdörtgen haliyle de pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025