Keçi Peynirli Milföy Tarifi
Keçi Peynirli Milföy tarifi: Keçi Peynirli Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Keçi Peynirli Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
- 200 gram Olgunlaştırılmış Keçi Peyniri
- 3-4 adet kiraz domates
- 3-4 dal taze kekik
- 1 adet yumurta sarısı
Keçi Peynirli Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Kare şeklinde kesmiş olduğunuz milföylerinizi 9-10 cm çapındaki yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla kesin. Eğer kurabiye kalıbınız yoksa bir bıçak yardımıyla kesebilirsiniz.
- Ardından daha küçük boy yuvarlak bir kalıpla veya bir bardağın tersiyle hafifçe bastırın. Fakat kesmeyin.
- İç kısımda kalan yuvarlağı bir çatal yardımıyla delin.
- Yine bu yuvarlağın içinde kalacak şekilde Sütaş Olgunlaşmış Keçi Peyniri'ni ufalayarak veya minik küpler halinde içerisine yerleştirin.
- 4'e böldüğünüz kiraz domatesleri ve taze kekiği milföylerin üzerine eşit şekilde yerleştirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize milföyleri dikkatlice yerleştirin.
- Milföyün kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tercihen üst raflarda fansız ayarda 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Keçi Peynirli Milföy tarifinin püf noktası nedir?
Milföyleri buzluktan çıkardıktan sonra istediğiniz şekli verebilmek için 5-10 dakika kadar dinlendirmeniz gerekebilir. Dilerseniz kare halinde veya dikdörtgen haliyle de pişirebilirsiniz.