Keçi Peynirli Kinoa Salatası Tarifi
Keçi Peynirli Kinoa Salatası tarifi: Keçi Peynirli Kinoa Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Peynirli Kinoa Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Keçi Peynirli Kinoa Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram haşlanmış kinoa
- 50 gram kuzu kulağı
- 50 gram mesculin
- 50 gram endivyen
- 20 gram şeftali ya da nektarin
- 100 gram keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış nar tanesi
Keçi Peynirli Kinoa Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu kulağı, mesculin ve endivyeni ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutun.
- Şeftali ya da nektarini, çekirdeğini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin. Keçi peynirini iri küpler halinde kesin.
- Haşlanmış kinoayı çukur bir salata tabağına alın. Üzerine kuzu kulağı, mesculin ve endivyeni ekleyin.
- Şeftali dilimleri, keçi peyniri ve nar taneleriyle süsleyin. Arzu ettiğiniz oranda zeytinyağı, limon suyu ve balsamik sirke ile hazırlanmış salata sosuyla karıştırıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Keçi Peynirli Kinoa Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Kinoayı haşlayacağınız su, 1 ölçüye 1,5 ölçü ağırlığında olmalıdır. 120 gram kinoa için 175-190 ml. su kullanabilirsiniz.Yeşillikleri bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kullanmaya özen gösterin.