Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçi Patisi Tarifi

Keçi Patisi

Keçi Patisi Tarifi

Keçi Patisi tarifi: Keçi Patisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Patisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçi Patisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Keçi Patisi tarifi nasıl yapılır?

  • Unu bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açtıktan sonra ortasına yumurtayı kırın. Sıvı yağı, tuzu ve bir fiske toz şekeri de ekleyin.
  • Karbonatın üstüne limon sıkıp köpürtün ve onu da ekleyin.
  • Yoğurdu da ilave edin.
  • Yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbirine buluşunca ele yapışan bir hamur olacak.
  • Hazırladığınız hamuru unlanmış bir tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Dikdörtgenler şeklinde kesin ve alt iki kenarına bıçakla birer çizik atıp pati şekli verin .
  • Bol ve kızgın yağda her iki tarafını da güzel kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üstünde beklettikten sonra servis edin.Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025