Keçi Patisi Tarifi
Keçi Patisi tarifi: Keçi Patisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Patisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Keçi Patisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
Kızartmak için:
Keçi Patisi tarifi nasıl yapılır?
- Unu bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açtıktan sonra ortasına yumurtayı kırın. Sıvı yağı, tuzu ve bir fiske toz şekeri de ekleyin.
- Karbonatın üstüne limon sıkıp köpürtün ve onu da ekleyin.
- Yoğurdu da ilave edin.
- Yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbirine buluşunca ele yapışan bir hamur olacak.
- Hazırladığınız hamuru unlanmış bir tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Dikdörtgenler şeklinde kesin ve alt iki kenarına bıçakla birer çizik atıp pati şekli verin .
- Bol ve kızgın yağda her iki tarafını da güzel kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üstünde beklettikten sonra servis edin.Afiyetler olsun!