Keçi Patisi Tarifi
Keçi Patisi tarifi: Keçi Patisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Patisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Keçi Patisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Keçi Patisi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birleşip kıvam alıncaya dek yoğurun.
- Ardından hamura uzun rulo halinde şekil verin ve yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında parçalara ayırın. Bıçak yardımıyla dilimleri, ters v harfi olacak biçimde keçi patisi şeklini verin.
- Son şeklini almış hamurlarınızı tavada kızdırmış olduğunuz yağda iki tarafı da güzelce renk alıncaya dek kızartın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.