Keçi Loru Tarifi
Keçi Loru tarifi: Keçi Loru için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Loru nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
250 gram
Keçi Loru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. keçi sütü
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Keçi Loru tarifi nasıl yapılır?
- Sütünüzü bir tencerenin içine alın. Ocağınızın altını orta ateşte yakın ve ısıtmaya başlayın.
- Isınmaya başlayan ve üzerinde kaymağı toplanan süte limon suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuzlu lor yapmak istiyorsanız bu aşamada tuzunu da ilave edin.
- İyice kesilen ve parça parça bir hal alan sütün altını kapatın. Temiz bir tülbente alın ve derin bir kabın üzerine yerleştiren.
- Kesilen sütü tülbetin üzerine aktarın ve fazla suyunu akıtmasını sağlayın.
- Tülbetin üzerinde kalan kısmı bir kaba alın. Keçi lorunuz hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
Keçi Loru tarifinin püf noktası nedir?
Sütünüzün kesilmesi lor yapımının en önemli aşaması. Pastörize edilmemiş sütünüze tam kaynamadan, ısınma noktasına geldiğinde limon suyunu eklemeniz gerekmektedir.