Keçi Bacağı Tarifi
Keçi Bacağı tarifi: Keçi Bacağı için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Bacağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Keçi Bacağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Keçi Bacağı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı çırpın.
- Karışımın içine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı olana kadar hamurun içine yedirin.
- Hamurun üzerini nemli bez ile örtün ve 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş olan hamuru iki parmak kalınlığında kesip bıçak yardımıyla iki ucuna çentik atın.
- Derin bir tencerenin içine sıvı yağı ekleyin ve kızmasını bekleyin.
- Kızan yağın içine keçi bacaklarını ekleyip iki yüzünü kızartın.
- Fazla yağını almak için kağıt havlu serili bir tabağın içinde 5 dakika kadar bekletip sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Keçi Bacağı tarifinin püf noktası nedir?
Tarifimizde verdiğimiz un miktarı hamurun kıvamına göre azalabilir ya da artabilir. O yüzden unu azar azar ilave edin.