Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı

Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı tarifi: Keçi Bacağı için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Bacağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçi Bacağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Keçi Bacağı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Karışımın içine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı olana kadar hamurun içine yedirin.
  • Hamurun üzerini nemli bez ile örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş olan hamuru iki parmak kalınlığında kesip bıçak yardımıyla iki ucuna çentik atın.
  • Derin bir tencerenin içine sıvı yağı ekleyin ve kızmasını bekleyin.
  • Kızan yağın içine keçi bacaklarını ekleyip iki yüzünü kızartın.
  • Fazla yağını almak için kağıt havlu serili bir tabağın içinde 5 dakika kadar bekletip sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Keçi Bacağı tarifinin püf noktası nedir?

Tarifimizde verdiğimiz un miktarı hamurun kıvamına göre azalabilir ya da artabilir. O yüzden unu azar azar ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025