Keçi Bacağı Tarifi
Keçi Bacağı tarifi: Keçi Bacağı için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Bacağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Keçi Bacağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Keçi Bacağı tarifi nasıl yapılır?
- Unları ortasını havuz yaparak hamur kasemize döküyoruz.
- Yoğurt, yumurta ve zeytinyağı orta kısımda karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu, tuz serptiğimiz unları yavaş yavaş ortadaki havuzda diğer malzemelerle birleştirip, yumuşacık bir hamur hazırlıyoruz.
- Yumuşak hamur kıvamı için azar azar un eklenebilir.
- Dilerseniz, tuz yerine 2 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de olur) ilave ederek hafif tatlı keçi bacakları yapabilirsiniz.
- Hamuru dinlendirmek için zamanınız varsa, üzerini örtüp 30-45 dakika kadar bekletin, aceleniz varsa 15 dakika da olur.
- Hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açarak dikdörtgen şeritler kesip, şeritlerin ortasına bir kesik atıp keçi bacaklarını hazırlıyoruz. Hamura şekil vermek, bacakları tombul ya da zayıf yapmak serbest.
- Kızartma tenceresinde kızgın, bol çiçek yağında çıtır çıtır keçi bacaklarını kızartıp soğumadan sofraya yetiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Keçi Bacağı tarifinin püf noktası nedir?
Hamura eklediğimiz yoğurt biraz ekşimiş de olabilir, önemli değil. Büyükler diyor ki daha güzel kabarır, lezzeti daha iyi olur. Hamura şeker katmayayım derseniz, kızarttıktan sonra keçi bacaklarının üzerine toz şeker, pudra şekeri serpebilir hatta bal gezdirebilirsiniz.