Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı

Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı tarifi: Keçi Bacağı için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Bacağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçi Bacağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Keçi Bacağı tarifi nasıl yapılır?

  • Un haricindeki bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve elinizle iyice birbirine geçene kadar karıştırın.
  • Daha sonra kontrollü olarak yavaş yavaş unu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
  • Bezeleri çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları dikdörtgen veya kare şeklinde kesin. Alt tarafına iki üst tarafına bir çizik atın.
  • Bol ve kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025