Keçi Bacağı Tarifi
Keçi Bacağı tarifi: Keçi Bacağı için gerekli malzemeler nelerdir? Keçi Bacağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Keçi Bacağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Keçi Bacağı tarifi nasıl yapılır?
- Un haricindeki bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve elinizle iyice birbirine geçene kadar karıştırın.
- Daha sonra kontrollü olarak yavaş yavaş unu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri çok ince olmayacak şekilde açın.
- Açtığınız hamurları dikdörtgen veya kare şeklinde kesin. Alt tarafına iki üst tarafına bir çizik atın.
- Bol ve kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Afiyet olsun.