Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kebap Yanı Pilavı Tarifi

Kebap Yanı Pilavı

Kebap Yanı Pilavı Tarifi

Kebap Yanı Pilavı tarifi: Kebap Yanı Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kebap Yanı Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kebap Yanı Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 tutam tuz

Kebap Yanı Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Pilav tenceresinin içine sıvı yağı döküp ısınmasını bekleyin. Soğanı soyup küp küp doğrayın.
  • Isınmış yağın üzerine soğanları ekleyin. Soğanla yağ kavrulurken üzerine domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Soğanlar iyice ölene kadar kavurun. Sonra üzerine kaynar su ve tuzu ekleyin. 5 dakika kadar fokurdayarak pişsin.
  • En son bulguru ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 20 dakika demlendirin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kebap Yanı Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavın pişip pişmediğine karar veremiyorsanız, bir tahta kaşık alın pilava saplayıp kenara doğru çekin eğer tencerenin dibi gözüküyorsa sulu görüntü yoksa pilavınız pişmiş demektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025