Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kazayağı Otlu Alabaş Mücver Tarifi

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver Tarifi

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi: Kazayağı Otlu Alabaş Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Kazayağı Otlu Alabaş Mücver nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet alabaş
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 demet kazayağı otu
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 3-4 dal frenk soğanı

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi nasıl yapılır?

  • Alabaş ve patatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Üzerine süt ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Kıvamlı bir karışım oluncaya kadar un ekleyin. Buzdolabında  bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamura tuz ve biberini ekleyin,  kıvamı için gerekiyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kazayaklarını ince dilimleyip karışıma rende kaşar peyniri ile birlikte ekleyin.
  • Bir parmak kadar sıvı yağ eklediğiniz geniş bir tavada mücverleri kızartın. Çok harlı ateşte kızartmamaya özen gösterin.
  • Kızaran mücverleri yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Üzerlerine incecik kestiğiniz frenk soğanlarını serpip servis edin.

Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi için servis önerisi

Yanına yoğurtla mücverlerinizi servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025