Kazayağı Otlu Alabaş Mücver Tarifi
Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi: Kazayağı Otlu Alabaş Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Kazayağı Otlu Alabaş Mücver nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kazayağı Otlu Alabaş Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet alabaş
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet kazayağı otu
- 3/4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi nasıl yapılır?
- Alabaş ve patatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
- Üzerine süt ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
- Kıvamlı bir karışım oluncaya kadar un ekleyin. Buzdolabında bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamura tuz ve biberini ekleyin, kıvamı için gerekiyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kazayaklarını ince dilimleyip karışıma rende kaşar peyniri ile birlikte ekleyin.
- Bir parmak kadar sıvı yağ eklediğiniz geniş bir tavada mücverleri kızartın. Çok harlı ateşte kızartmamaya özen gösterin.
- Kızaran mücverleri yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Üzerlerine incecik kestiğiniz frenk soğanlarını serpip servis edin.
Kazayağı Otlu Alabaş Mücver tarifi için servis önerisi
Yanına yoğurtla mücverlerinizi servis edebilirsiniz.