Kazan Gevreği Simidi Tarifi
Kazan Gevreği Simidi tarifi: Kazan Gevreği Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kazan Gevreği Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kazan Gevreği Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1+1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- 1 kase susam
Kazan Gevreği Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Önce maya 1 su bardağı ılık su ve şekeri karıştırıp 5 dakika köpürene kadar bekletin.
- Sonra kalan 1/2 bardak suyu, sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Sonra unu ekleyelim. ortalama 5 bardak un gidiyor hamurumuza ama genel anlamda ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyip hamuru iyice yoğuralım.
- Tuzu bu aşamada hiç eklemiyoruz. Elde ettiğimiz tuzsuz hamuru 1 saat mayalandırıyoruz.
- Sonra tuzu ekleyip ele yapışmaması için biraz da un ekleyerek 3-4 dakika daha yoğuruyoruz.
- Hamurları bezelere bölüp 5 dakika daha mayalandıralım.
- Her bir hamuru uzun ince şekillendirip iki taneyi birbirine sararak tüm bezelere simit şeklini verelim.
- Bu arada fırını 300 dereceye ya da maximum dereceye ayarlayıp ısıtalım.
- Şekil verilen simitleri elimizle uzatıp iyice inceltince pekmezli su karışımına bulayıp sonra da susama bulayalım.
- Susama bulanan simitlerimizi fırının varsa 300 derece yoksa maximum ayarında 5-10 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kazan Gevreği Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifin iki önemli püf noktası var. İlki hamur muhakkak 1 saat mayalanmalı. İkincisi ise tuz hamura 1 saatlik mayalanma süresinden sonra eklenmeli. Üzüm pekmezi yoksa başka pekmez türleri de kullanabilirsiniz.