Kaz Dağı Çorbası Tarifi
Kaz Dağı Çorbası tarifi: Kaz Dağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaz Dağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kaz Dağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış börülce
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 adet tavuk but
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
Kaz Dağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk butlarını bir tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ekleyin ve ocağın altını açıp haşlamaya bırakın.
- Yaklaşık 20 dakika bu şekilde haşlanıp, iyice pişmiş olan tavuk butlarının etlerini kemiklerinden ayırın ve ayırdığınız etleri irice doğrayın. Haşlama suyunu bir kenara ayırın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberleri de tohumlarından temizleyip, ince ince doğrayın.
- Bir tencereye tereyağını alın ve yağ eridikten sonra, doğramış olduğunuz domates ve biberleri tencereye alıp, yağda kavurun.
- Domatesler yumuşayınca, üstüne tarhanayı ekleyip, birkaç kez karıştırın ve salçayı ekleyip, kokusu çıkana dek kavurun.
- Ardından haşlanmış nohut, haşlanmış börülce ve doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip karıştırın ve kenara ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin.
- Eğer su az gelirse üstüne kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Tuzunu da ilave edip, yaklaşık 20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Servis için kaselere alın ve sıcak sıcak servis edin.
Kaz Dağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Nohut ve börülceyi bir gece önceden suda bekletirseniz daha hızlı haşlanırlar. Börülce yerine kuru fasulye de kullanabilirsiniz. Tavuk but yerine tavuk göğsü de kullanabilirsiniz.