Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1/2 paket yaş maya (ya da bir paket kuru maya)
- 1 su bardağı su
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
İçi için:
- 200 gram kıyma
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyuyoruz.
- Mayayı malzemelerin içinde eritiyoruz, üzerine kontrollü şekilde yavaş yavaş un ekliyoruz.
- Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
- 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz. Bezeleri teker teker açıp ocakta yüksek ateşte pişiriyoruz (yaklaşık 15 beze çıkıyor).
- İçi için: Soğan ve sivri biberi robattan geçiriyoruz (taneli kalacak kadar). Tereyağını tencereye alıyoruz, eridikten sonra robottan geçmiş ufak taneli soğanları kavuruyoruz.
- Hafif kavrulan soğana biberleri de ekliyoruz. Biberler de kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip iyice kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymaya doğranmış domatesleri ilave ediyoruz, kalan malzemeleri de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.