Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 2 silme yemek kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Unu havuz yapıp su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Elinizle mayayı eritin.
- Tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak hamur yapın. Hamur iki kat kabarana dek mayalandırın. Mandalina kadar bezeler alıp ince açın.
- Yapışmaz tavada pişirin.
- Diğer tarafta sıvı yağ koyduğunuz tavaya kıymayı alıp suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Sırası ile rendelediğiniz domatesler, salça, su ve baharatları ekleyin. Suyunu hafif çekince ocaktan alın.
- Pişirdiğiniz yufkaların arasına kat kat bu harçtan pay edin, üzerini maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!