Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı su

Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Unu havuz yapıp su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Elinizle mayayı eritin.
  • Tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak hamur yapın. Hamur iki kat kabarana dek mayalandırın. Mandalina kadar bezeler alıp ince açın.
  • Yapışmaz tavada pişirin.
  • Diğer tarafta sıvı yağ koyduğunuz tavaya kıymayı alıp suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Sırası ile rendelediğiniz domatesler, salça, su ve baharatları ekleyin. Suyunu hafif çekince ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz yufkaların arasına kat kat bu harçtan pay edin, üzerini maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025