Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harç için:

  • 600 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şeker karıştırılır. Yağ, tuz ve kontrollü olarak un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 45 dakika dinlendirilir.
  • Hamur dinlenirken yemeklik doğranmış kuru soğanlar, yağ ile kavrulur. Kıyma eklenerek 10-15 dakika daha kavrulur.
  • Ardından yeşil biberler ve rendelenmiş domatesler eklenerek karıştırılır. Biberler hafif diriliğini kaybedince salçalar eklenerek karıştırılır.
  • 3-4 dakika daha kavrulur. 2 bardak sıcak su eklendikten sonra baharatlar ve tuz ilave edilip altı kapatılır.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak yuvarlanır. Bu şekilde üzerleri kapatılarak 10 dakika bekletilir.
  • Daha sonra çok kalın olmamak şartıyla açılır. Açılan bezeler yağsız tavada önlü arkalı, çok kurutmadan pişirilir.
  • Her pişen lavaşı üst üste koyup üzerini örtün ki kurumasınlar. Tüm lavaşlar piştikten sonra kıymalı harcı mutlaka ısıtın lavaşları yaparken soğumuş olabilir.
  • Lavaşlardan ilki kıymalı harca hafifçe bastırılarak büyükçe bir servis tabağına alınır, üzerine kıymalı sostan hafifçe yayılır. Aynı işlem lavaşlar bitene kadar devam eder.
  • Sarımsaklı sosla servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025