Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
65 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
- 600 gram dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı ılık su
Üzeri için:
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şeker karıştırılır. Yağ, tuz ve kontrollü olarak un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 45 dakika dinlendirilir.
- Hamur dinlenirken yemeklik doğranmış kuru soğanlar, yağ ile kavrulur. Kıyma eklenerek 10-15 dakika daha kavrulur.
- Ardından yeşil biberler ve rendelenmiş domatesler eklenerek karıştırılır. Biberler hafif diriliğini kaybedince salçalar eklenerek karıştırılır.
- 3-4 dakika daha kavrulur. 2 bardak sıcak su eklendikten sonra baharatlar ve tuz ilave edilip altı kapatılır.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak yuvarlanır. Bu şekilde üzerleri kapatılarak 10 dakika bekletilir.
- Daha sonra çok kalın olmamak şartıyla açılır. Açılan bezeler yağsız tavada önlü arkalı, çok kurutmadan pişirilir.
- Her pişen lavaşı üst üste koyup üzerini örtün ki kurumasınlar. Tüm lavaşlar piştikten sonra kıymalı harcı mutlaka ısıtın lavaşları yaparken soğumuş olabilir.
- Lavaşlardan ilki kıymalı harca hafifçe bastırılarak büyükçe bir servis tabağına alınır, üzerine kıymalı sostan hafifçe yayılır. Aynı işlem lavaşlar bitene kadar devam eder.
- Sarımsaklı sosla servis edilir. Afiyet olsun.