Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufkaları için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 bardak süt (aldığı kadar)

Kıymalı harç için:

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da tereyağ)

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Un, toz şeker, tuz ve süt ile birlikte kulak memesi kıvamında bir lavaş hamuru hazırlayın.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra ufak bezelere ayırın ve her birini yemek tabağı büyüklüğünde açarak bir tavada arkalı önlü pişirin. Kuramaması için uygun bir kaba veya kağıt poşete alıp bekletin.
  • Uygun bir tencereye kıymanızı alın ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra içine yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını( tereyağını) ,salçalarını ve baharatlarını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Son olarak küp doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. Çok az su ekleyip suyunu çekene dek kısık ateşte iyice pişirin. (Suyunu çok aşırı çektirmeyin. Hafif sulu olmalı ki ekmeklerinizi ıslatsın.)
  • Daha sonra yufkalarınızı uygun bir tabağa alın ve bir yufka, biraz kıyma olacak şekilde kıymanız bitene dek katları hazırlayın.
  • Tüm katlar bitince 4 veya 6 parçaya bölün. Ortasına yoğurt döküp servis yapın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025