Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufkaları için:
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 bardak süt (aldığı kadar)
Kıymalı harç için:
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da tereyağ)
Üzeri için:
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Un, toz şeker, tuz ve süt ile birlikte kulak memesi kıvamında bir lavaş hamuru hazırlayın.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra ufak bezelere ayırın ve her birini yemek tabağı büyüklüğünde açarak bir tavada arkalı önlü pişirin. Kuramaması için uygun bir kaba veya kağıt poşete alıp bekletin.
- Uygun bir tencereye kıymanızı alın ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra içine yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını( tereyağını) ,salçalarını ve baharatlarını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Son olarak küp doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. Çok az su ekleyip suyunu çekene dek kısık ateşte iyice pişirin. (Suyunu çok aşırı çektirmeyin. Hafif sulu olmalı ki ekmeklerinizi ıslatsın.)
- Daha sonra yufkalarınızı uygun bir tabağa alın ve bir yufka, biraz kıyma olacak şekilde kıymanız bitene dek katları hazırlayın.
- Tüm katlar bitince 4 veya 6 parçaya bölün. Ortasına yoğurt döküp servis yapın.