Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 dilim
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı harç için:
- 450 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına unumuzu alalım. İçerisine kuru maya, toz şeker, ılık süt, sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Hamurumuzun kıvamına göre kontrollü bir şekilde su ekleyerek karıştıralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. (Yaklaşık 1.5-2 su bardağı kullandım.)
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatalım ve 25-30 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için, geniş bir tavaya yağımızı ekleyelim ve biraz ısınmasını bekleyelim. Üzerine ince ince kıyılmış kuru soğanlarımızı ekleyip renk değiştirene kadar kavuralım.
- Üzerine kıymamızı ve tuzumuzu ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Etimiz kavrulduktan sonra içerisine domates ve biber salçası, rendelenmiş domates, yeşil biber, toz biber, kimyon ve karabiber ekleyelim.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip 5-10 dakika daha pişirelim.
- Lavaşlar için, mayalanan hamuru ortalama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve lavaş büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız eşit büyüklükteki hamurumuzu tavada çok kurutmadan 1-2 dakika iki yüzünü pişirelim.
- Yumuşak, güzel bir lavaş elde edelim. Pişirdiğimiz lavaşın üzerine iç harcımızı yayalım.
- Kat kat olacak şekilde lavaşların üzerine iç harcımızı ekleyelim.
- Üzerine maydanoz ve sarımsaklı yoğurt ilave edip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması tarifi için servis önerisi
Sıcak servis edilmesi önerilir.