Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması tarifi: Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı su
İç harcı için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı su
Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Hamurunuzu malzemeleri karıştırarak yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hazır olan hamuru 8 parçaya bölün ve yuvarlayın.
- Tek tek açın ve yağsız krep tavasında arkalı önlü pişirin.
- Pişenlerin üzerine örtü örtün, aksi halde kurur. Harcınız için kıymayı yağda kavurmaya başlayın.
- Renk alınca soğanları ardından biberlerinizi atın. Çevirmeye devam edin ve ince dilimlenmiş domateslerinizi de ekleyin.
- Tuz, karabiber ve salçayı da ilave edin karıştırın.
- Suyunuzu da ekleyin iyice çekene kadar pişirin. Domatesler iyice pişince hazır demektir.
- Servis yapacağınız tabağa bir tane ekmeği kıymalı harca batırarak koyun. Üzerine harcı gezdirerek bu şekilde 8 kat çıkın.
- Kıymanın yağını da gezdirmekten korkmayın.
- Lezzeti bu şekilde oturacaktır. En son üzerine yoğurt gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması tarifinin püf noktası nedir?
Pişirdiğiniz ekmekleri mutlaka bir bez arasına sarın, aksi takdirde kurur.