Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Tahinlisi Tarifi

Kayseri Tahinlisi

Kayseri Tahinlisi Tarifi

Kayseri Tahinlisi tarifi: Kayseri Tahinlisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Tahinlisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Tahinlisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 10 gram instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz

Üzerine:

  • 1 su bardağı tahin
  • 100 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı susam

Kayseri Tahinlisi tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, ılık su , şeker ve biraz un kaseye alınıp karıştırılır. Üzeri streç ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen mayaya kalan un ve tuz katılıp, yaķlaşık 10 dakika yoğurulur.
  • Üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır. Mayalan hamur 3 adet bezeye bölünür.
  • Her beze ayrı ayrı unlu tezgah ta fazla ince olmayacak şekil de oklava ile açılır.
  • Her yerine tahin sürülür ve 3 avuç şeker serpilir.
  • Yufkanın ortasın dan bir delik açarak, uca doğru rulo yapılır.
  • Biraz çekiştirerek uzatılır ve gül böreği gibi kendi etrafında sarılır.
  • Her bezeye aynı işlem uygulanır.
  • Yağlı kağıt üzerine alınır ve merdane ile uzunlamasına 1 cm kalınlığında açılıp yarim saat de bu şekilde dinlendirilir.
  • En son üzerine tahin sürülür. Şeker ve susam serpilir ve 190 derece de 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Kayseri Tahinlisi tarifinin püf noktası nedir?

Hamur yoğurmak istemez ve işlemi hızlandırmak isterseniz, fırından hazır ekmek hamuru ile de tahinli yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025