Kayseri Tahinlisi Tarifi
Kayseri Tahinlisi tarifi: Kayseri Tahinlisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Tahinlisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet orta boy
Kayseri Tahinlisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 10 gram instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tutam tuz
Üzerine:
- 1 su bardağı tahin
- 100 gram şeker
- 1 yemek kaşığı susam
Kayseri Tahinlisi tarifi nasıl yapılır?
- Maya, ılık su , şeker ve biraz un kaseye alınıp karıştırılır. Üzeri streç ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen mayaya kalan un ve tuz katılıp, yaķlaşık 10 dakika yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır. Mayalan hamur 3 adet bezeye bölünür.
- Her beze ayrı ayrı unlu tezgah ta fazla ince olmayacak şekil de oklava ile açılır.
- Her yerine tahin sürülür ve 3 avuç şeker serpilir.
- Yufkanın ortasın dan bir delik açarak, uca doğru rulo yapılır.
- Biraz çekiştirerek uzatılır ve gül böreği gibi kendi etrafında sarılır.
- Her bezeye aynı işlem uygulanır.
- Yağlı kağıt üzerine alınır ve merdane ile uzunlamasına 1 cm kalınlığında açılıp yarim saat de bu şekilde dinlendirilir.
- En son üzerine tahin sürülür. Şeker ve susam serpilir ve 190 derece de 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Kayseri Tahinlisi tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yoğurmak istemez ve işlemi hızlandırmak isterseniz, fırından hazır ekmek hamuru ile de tahinli yapabilirsiniz.