Kayseri Mantısı Tarifi
Kayseri Mantısı tarifi: Kayseri Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kayseri Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300 gram yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlama suyu için:
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Kayseri Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Unu derin bir kabın içine alın.
- İçine tuz, yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmayı başlayın.
- Çok sert olmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Elde ettiğiniz hamurun üzerini ıslak bir bezle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Kayseri Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Soğanı rondodan geçirdiğiniz takdirde fazlasıyla sulanacağı için elde doğramanız çok daha lezzetli sonuçlar verecektir. Hamurunuzu olabildiğince ince açmaya çalışın.
Kayseri Mantısı tarifi için servis önerisi
Üzerine tereyağlı sos da gezdirebilirsiniz.