Kayseri Mantısı Tarifi
Kayseri Mantısı tarifi: Kayseri Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 tabaklık
Kayseri Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 4 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 kilogram un
- 750 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber
Kayseri Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Mantı hamurumuz için, 1 kilo unu bir kaseye alalım. Yumurtalarımızı ve tuzumuzu ekleyip, yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğuralım.
- Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra, hamurdan dört tane beze yapalım ve orta incelikte merdane ile yuvarlak olacak şekilde açalım.
- Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte, dörtgen olacak şekilde keselim.
- Kestiğimiz dörtgenlerin ortasına denk gelecek şekilde kıymamızı ekleyip, bohça şeklinde kapatalım.
- Pişirmek için tenceremize tuzlu su koyalım ve kaynatalım. Mantılarımızı ekleyelim ve 10-15 dakika arası pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis edelim. Afiyet olsun.
Kayseri Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuz sert olması gerekiyor.
Kayseri Mantısı tarifi için servis önerisi
Sarimsakli yoğurt ve salca ile.