Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı tarifi: Kayseri Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilogram un
  • 750 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber

Kayseri Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Mantı hamurumuz için, 1 kilo unu bir kaseye alalım. Yumurtalarımızı ve tuzumuzu ekleyip, yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra, hamurdan dört tane beze yapalım ve orta incelikte merdane ile yuvarlak olacak şekilde açalım.
  • Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte, dörtgen olacak şekilde keselim.
  • Kestiğimiz dörtgenlerin ortasına denk gelecek şekilde kıymamızı ekleyip, bohça şeklinde kapatalım.
  • Pişirmek için tenceremize tuzlu su koyalım ve kaynatalım. Mantılarımızı ekleyelim ve 10-15 dakika arası pişirelim.
  • Sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis edelim. Afiyet olsun.

Kayseri Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuz sert olması gerekiyor.

Kayseri Mantısı tarifi için servis önerisi

Sarimsakli yoğurt ve salca ile.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025