Kayseri Ketesi Tarifi
Kayseri Ketesi tarifi: Kayseri Ketesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Ketesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Kayseri Ketesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 paket yaş maya (21 gram)
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Arasına sürmek için:
Arası için:
- 20 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kayseri Ketesi tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve suyu ılıklaştırıp bir kaba alın ve içine yaş maya ile şekeri ekledikten sonra, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
- Maya eridikten sonra üstüne sıvı yağı, yumurta beyazını ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 3 bezeye ayırın.
- Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin.Bezelerden birini alın ve açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın.
- Üstünü fırça yardımı ile tereyağıyla yağlayın.
- Zarf şeklinde katlayıp, bir kenara alın.
- İkinci bezeyi de açabildiğiniz kadar ince açıp, üstünü tereyağı ile yağlayın ve katladığınız hamuru tam ortasına yerleştirip, tekrar zarf şeklinde katlayın. Yani ilk katladığınız ikincinin ortasında kalmış olacak.
- Üçüncü bezeyi de açın ve yağladıktan sonra, ikisini katlayarak birleştirdiğiniz hamuru alıp ortasına koyun ve yine zar şeklinde katlayın.
- Katladığınız hamuru merdane yardımı ile kare şeklinde açın ve bir bıçak yardımı ile 9 eşit kareye ayırın.
- Kalan tereyağına 3 kaşık un ilave edip kavurun.
- Her bir kare hamurun ortasına, yağda kavrulmuş undan biraz koyarak, o kareyi de tekrar zarf şeklinde katlayın ve katlama yeri altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susamla çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!