Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kayseri Ketesi Tarifi

Kayseri Ketesi

Kayseri Ketesi Tarifi

Kayseri Ketesi tarifi: Kayseri Ketesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kayseri Ketesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kayseri Ketesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya (21 gram)
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Arasına sürmek için:

  • 80 gram tereyağı

Arası için:

  • 20 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Kayseri Ketesi tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ve suyu ılıklaştırıp bir kaba alın ve içine yaş maya ile şekeri ekledikten sonra, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
  • Maya eridikten sonra üstüne sıvı yağı, yumurta beyazını ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 3 bezeye ayırın.
  • Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin.Bezelerden birini alın ve açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın.
  • Üstünü fırça yardımı ile tereyağıyla yağlayın.
  • Zarf şeklinde katlayıp, bir kenara alın.
  • İkinci bezeyi de açabildiğiniz kadar ince açıp, üstünü tereyağı ile yağlayın ve katladığınız hamuru tam ortasına yerleştirip, tekrar zarf şeklinde katlayın. Yani ilk katladığınız ikincinin ortasında kalmış olacak.
  • Üçüncü bezeyi de açın ve yağladıktan sonra, ikisini katlayarak birleştirdiğiniz hamuru alıp ortasına koyun ve yine zar şeklinde katlayın.
  • Katladığınız hamuru merdane yardımı ile kare şeklinde açın ve bir bıçak yardımı ile 9 eşit kareye ayırın.
  • Kalan tereyağına 3 kaşık un ilave edip kavurun.
  • Her bir kare hamurun ortasına, yağda kavrulmuş undan biraz koyarak, o kareyi de tekrar zarf şeklinde katlayın ve katlama yeri altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinine dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susamla çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025