Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaynar Sulu Kek Tarifi

Kaynar Sulu Kek

Kaynar Sulu Kek Tarifi

Kaynar Sulu Kek tarifi: Kaynar Sulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaynar Sulu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaynar Sulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz (rondodan çekilmiş)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su

Kaynar Sulu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Klasik kek formatında önce yumurta ve şekeri güzelce 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  • 1 su bardağı sıvı yağı, cevizi, tarçını ve vanilyayı da ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
  • Unu ve kabartma tozunu da ekleyip çok az daha karıştırıyoruz.
  • En son kalıba dökmeden 1 su bardağı kaynar suyu ilave edip tekrar karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıba döküyoruz.
  • 170 derecede ısınan fırınımızda kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kaynar Sulu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kek hamuruna İlave edeceğimiz suyun kaynar olmasından sakın korkmayın. Kaynar suyu en son kek hamurunu çırparken yavaş yavaş ilave edin. Hamurun kabarmaya başladığını zaten göreceksiniz. Bayatlamayan çok pofuduk bir kek tarifi. Mutlaka denemelisiniz bayılacaksınız deneyenler, afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025