Kaynar Sulu Çikolatalı Kek Tarifi
Kaynar Sulu Çikolatalı Kek tarifi: Kaynar Sulu Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaynar Sulu Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kaynar Sulu Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 350 gram şeker
- 250 gram un
- 80 gram kakao
- 6 gram kabartma tozu
- 12 gram karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet büyük boy yumurta
- 240 mililitre süt
- 100 mililitre sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 150 mililitre kaynar su
Ganaj için:
- 120 mililitre krema
- 115 gram çikolata (Kakao içeren kuvertür çikolatayı tavsiye ederim)
- 15 gram tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kaynar Sulu Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu bir kaba koyun. Tel çırpıcı ile karıştırıp havalandırın.
- Yumurta, yağ, süt ve vanilyayı ayrı bir karıştırma kabına koyun. Mikser ile orta hızda, homojen olana kadar karıştırın.
- Unlu karışımı ekleyin ve spatula ile karıştırın. Kaynar suyu ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Oldukça sulu bir karışım olacak endişe etmeyin. Kek kalıbına dökün.
- Fırının orta bölmesinde 35-40 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaparak fırından çıkartın. Soğutma teline alın. 10 dakika bekleyip kalıptan çıkartın. Oldukça yumuşak bir kek olduğu için nazik davranın.
- Kremayı, ısıya dayanıklı bir kapta sadece ısıtın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Daha sonra, küçük küçük doğradığınız çikolataların üstüne döküp, tuzu da ekleyip 1 dakika bekleyin. Yumuşak tereyağını ekleyin.
- Silikon spatula yardımıyla iyice karıştırın. Karıştırırken kabın içinden, dışına doğru daireler çizerek karıştırmalısınız. Sebebi, çikolatanın içine daha az hava girmesini sağlamak. İçinde hiç çikolata parçası kalmadığından emin olun.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 2 saat soğumasını bekleyin. Kullanmadan önce mikser ile, orta hızda 1 dakika kadar karıştırın. Krema sıkma torbasına yıldız uç takın ve kekin üzerini süsleyin. Afiyet olsun.