Kaymakpare Tarifi
Kaymakpare tarifi: Kaymakpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kaymakpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kaymakpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 gram)
- 1 su bardağı toz antep fıstığı
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Kaymakpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbetin soğuması için önceden hazırlayalım. Bir sos tenceresinde şeker ve suyu, şeker eriyip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynatın.
- 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede kaymak, sıvı yağ, toz antep fıstığı, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir kıvama gelen hamura yuvarlak şekil vererek fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kaymakparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve yaklaşık 3 saat kadar dinlendirin.
- Üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.